środa, 20 stycznia 2010

wołowina w sosie śmietanowo-pieczarkowym MM

W takim razie jedziemy dalej ;) Czy już pisałam, że bardzo mi odpowiada jedzenie zgodnie z Montignackiem? No więc odpowiada. Założenie, że jemy do syta jest dla mnie jak najbardziej przyjemne, bowiem każdą inną dietę, na której chodzi sie głodnym uważam za nieporozumienie i porzucam ją szybko bardzo. W przypadku MM jem do syta! Poza tym ten sposób odżywiania wprowadza w sferę jedzenia dyscyplinę, a mi ona bardzo jest potrzebna. Warzywa do każdego posiłku i ZERO podjadania między posiłkami. Dodatkowo mam spore pole do popisu jeśli chodzi o komponowanie posiłków czyli nadal mogę relaksowac się w kuchni. W sumie muszę tylko pamiętać o kilku drobiazgach ;)

Dziś wołowina gotowana w sosie śmietanowo-pieczarkowym z koperkiem. Palce lizać!

Przepis:

  • wołowina w miarę chuda
  • pieczarki 20 dkg
  • śmietana 18% 2 łyżki
  • łyżka oliwy dziewiczej
  • garść zielonego koperku
  • sól, pieprz

Wołowinę gotowałam... i gotowałam... ;) zapomniałam, że ją gotuję, bo  w międzyczasie wspólnie z fachowcem remontuję sobie łazienkę... No więc się gotowała w samej wodzie tylko. Na łyżce rozgrzanej oliwy podsmażyłam, a później poddusiłam pokrojone w plasterki pieczarki, dodałam śmietanę, przyprawiłam do smaku i sypnęłam koperkiem. Tym sosem polałam wołowinkę i zjadłam w towarzystwie pomidora, bo mąż z dziećmi na feriach ;(

Danie tłuszczowe zgodne z I fazą MM, bogate w białko oraz zdrowe tłuszcze.

5 komentarzy:

Majana pisze...

Smaczna ta Twoja wołowinka Mafilko:)))
Pozdrawiam Cię cieplutko:))

grazyna pisze...

Widzę, że jesteś konsekwentna! A taki sos do mięsa uwielbiam :)

Ewelina Majdak pisze...

O rany :) Niezła jesteś Kobito!
Dobrze, że mnie to nie ruszy w jakikolwiek sposób hhehe :))

Cynamon pisze...

Świetny sos do mięsa, na pewno spróbuję! :)

Agata Chmielewska (Kurczak) pisze...

MMowo nie tak jak u mnie ;)
odezwij się co?
aga-aa@gazeta.pl

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin