Bardzo się cieszę, że Micowe śniadanka potrwają do końca maja :-D Zdrowie już lepsze, więc można ciut więcej czasu poświecić na pitraszenie ;) Ale do rzeczy:
jest to najsmaczniejsza wersja sadzonych jaj jaką jadłam. Śmietankowo - koperkowy smak po prostu oczarowuje :-)
Jaja sadzone na kremówce:
- 3/4 szklanki kremówki
- 2 jaja
- sól
- pieprz
- koperek
Na patelnię wlewamy kremówkę i chwilę gotujemy, żeby nieco odparowała. Wbijamy dwa jaja i smażymy aż białko się zetnie. Żółtko ma pozostać płynne. Solimy, pieprzymy i obsypujemy koperkiem. Podajemy do lekko stostowanego pieczywa i w towarzystwie soku pomidorowego.
Ja nie jadam do tego dania żadnego pieczywa, jest to wówczas posiłek tłuszczowy zgodny z I fazą MM.
3 komentarze:
To miło, że zrobiłaś jajka podobne do tych, które i ja proponowałam http://passionfruit.blox.pl/2009/05/Jajka-sadzone-na-smietanie.html i że Ci smakowało :)
Niemniej nie jest to propozycja ściągnięta od Ciebie, co widać choćby po składnikach... Takie jajka proponowała kiedyś Ewa Wachowicz w swoim programie - o ile dobrze pamiętam :-)
Pozdrawiam :-)
http://www.ewawachowicz.pl/ewa-gotuje-odc12.htm#jaja
Prześlij komentarz