sobota, 23 maja 2009

Biały kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem

Szybki, wczorajszy obiad, robiony w ostatniej chwili...

Przepis:

  • główka młodej kapusty
  • pęczek koperku
  • 3 garście makaronu muszelki
  • 3 łyżki słodkiej śmietany 18% do zup i sosów
  • 4 kostki rosołowe Knorr
  • świeżomielony pieprz

Kapustę obrać z wierzchnich liści, pokroić w paski, włożyć do 3 litrowego garnka, zalać wodą, wrzucić makaron i ugotować. Dorzucić kostki rosołowe i pokrojony pęczek koperku i jeszcze chwilkę pogotować. Zdjąć z ognia. Dolać śmietanę, ew. dosolić. Na talerzu obsypać świeżomielonym pieprzem.

Zupa powstała w 30 minut. Nie ma się czym chwalić, ale moja Rodzina komplementowała i dolewała sobie do talerzy tak długo, aż w końcu zupa się skończyła... ;)))

2 komentarze:

Majana pisze...

Jejku jak ja bym zjadła taką zupkę ze świeżutkiej kapustki! W poniedziałek kupuję kapustkę w takim razie :))
Pozdrawiam:)

Mafilka pisze...

Smacznego Majanko :-)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin