Szybki, wczorajszy obiad, robiony w ostatniej chwili...
Przepis:
- główka młodej kapusty
- pęczek koperku
- 3 garście makaronu muszelki
- 3 łyżki słodkiej śmietany 18% do zup i sosów
- 4 kostki rosołowe Knorr
- świeżomielony pieprz
Kapustę obrać z wierzchnich liści, pokroić w paski, włożyć do 3 litrowego garnka, zalać wodą, wrzucić makaron i ugotować. Dorzucić kostki rosołowe i pokrojony pęczek koperku i jeszcze chwilkę pogotować. Zdjąć z ognia. Dolać śmietanę, ew. dosolić. Na talerzu obsypać świeżomielonym pieprzem.
Zupa powstała w 30 minut. Nie ma się czym chwalić, ale moja Rodzina komplementowała i dolewała sobie do talerzy tak długo, aż w końcu zupa się skończyła... ;)))
2 komentarze:
Jejku jak ja bym zjadła taką zupkę ze świeżutkiej kapustki! W poniedziałek kupuję kapustkę w takim razie :))
Pozdrawiam:)
Smacznego Majanko :-)
Prześlij komentarz