Na deser Rodzina otrzymała mocno kakaowe muffinki z cynamonem i gruszką.
Przepis:
- szklanka mąki pszennej typ 1850
- 1 1/2 łyżki fruktozy
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyzeczka cynamonu
- 4 łyżki odtłuszczonego kakao
- 1/3 szklanki mleka 1,5%
- 130 ml kefiru 0%
- ubite białko
- kilka kawałków gruszki
Suche składniki wsypać do miski i wlać do niej mokre, wymieszać niekoniecznie dokładnie, na koniec delikatnie wmieszać ubite na sztywno białko. Nakładać do formy muffinkowej dodając na samą górę po kawałku gruszki i piec 20 minut w 200 stopniach.
Z przepisu wychodzi 8 muffinów.
2 komentarze:
ekspresowe i słodkie małe babeczki :)
fajnie te gruszki na wierzchu wyglądają,
ja zwykle wrzucam owoce do środka (choc nie zawsze),
ale tak jest chyba ładniej
ja chcę chociaż jedna :( !! Chcę, chcę, chcę :)
Prześlij komentarz