Przepis:
- 250 g curd cheese lub twarożku wiejskiego
- 75 g miękkiego masła
- 2 jajka
- 1 łyżka brandy
- 2 łyżki cukru pudru
- 25 g mielonych migdałów
- szczypta gałki muszkatołowej
- 250 g gotowego ciasta francuskiego
Formę do muffinek lekko natłuścić i wgłębienia wykleić ciastem francuskim. Wszystkie pozostałe składniki połączyć ze sobą i łyżką wyłożyć do przygotowanych wgłębień. Piec 15 - 20 min w temp. 220°C aż będą złotobrązowe, a nadzienie ścięte.
Wykonanie nie jest skomplikowane. Smak... No cóż... Ja wolę serniki wyraziste w smaku. Ten jest po prostu mdły, a gdyby nie dodać do niego gałki muszkatołowej byłby jeszcze bardziej beznadziejny smakowo. Za to genialnie smakuje z kwaskową frużeliną truskawkową... :-)
7 komentarzy:
wyglądają w porzadku... ale nie sa za smaczne? :]
Nie wyglądają na jakieś specjalnie nie smaczne :)
Nie to, że niesmaczne. To ja nie lubię takiego smaku bez smaku ;)
Ciekawa jestem jak smakują, przepis bardzo mnie zaciekawił:)
Pozdrawiam:)
Majanko, zrób. Może Tobie zasmakują...:-)
Podziwiam Twoją chęć eksperymentowania mimo niepewności efektów....
Grażynko, mam w domu dwoje łakomczuchów ;) Zjedzą wszystko!
Prześlij komentarz