Przepis:
- małe kulki mozarelli
- pomidory koktailowe
- liście bazylii
- szpadki do szaszłyków
- sól morska
- pieprz kolorowy
- oliwa dobrej jakości
pomidorki przekroić na pół i nadziewać na szpadki na zmianę z kulkami mozarelli, przeplatając od czasu do czasu liściem bazylii. Gotowe szaszłyki polać oliwą z oliwek, obsypać solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią. Schłodzić ok. 1 godziny - sos się zrobi aromatyczny - i zjadać, zjadać, zjadać....
7 komentarzy:
O, tak uwielbiam! Dziś jadłam na śniadanko, tylko bez bazylii, bo nie miałam,.Zastąpiłam natką pietruszki ;)
Pozdrawiam.
Skoro namawiasz to ja sie czuje zaproszona :DD
Podezre Ci kilka :D
Ale śliczne :)
Proste, smaczne i jakie efektowne!
mniam mniam, fajna przekąska
Pięknie to wygląda:)
jak wegetarianskie szaszłyki ;)
Prześlij komentarz