wtorek, 16 czerwca 2009

Pomidor. Mozarella. Bazylia. Oliwa.

czyli wszystko zdrowe, połączone idealnie i bardzo smakowite. Taką kolację lubię najbardziej. Do tego lampka wina i dobry chleb do maczania w pozostałej oliwie... Mniam :-)

Przepis:

  • małe kulki mozarelli
  • pomidory koktailowe
  • liście bazylii
  • szpadki do szaszłyków
  • sól morska
  • pieprz kolorowy
  • oliwa dobrej jakości

pomidorki przekroić na pół i nadziewać na szpadki na zmianę z kulkami mozarelli, przeplatając od czasu do czasu liściem bazylii. Gotowe szaszłyki polać oliwą z oliwek, obsypać solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią. Schłodzić ok. 1 godziny - sos się zrobi aromatyczny - i zjadać, zjadać, zjadać....

7 komentarzy:

Majana pisze...

O, tak uwielbiam! Dziś jadłam na śniadanko, tylko bez bazylii, bo nie miałam,.Zastąpiłam natką pietruszki ;)
Pozdrawiam.

Ewelina Majdak pisze...

Skoro namawiasz to ja sie czuje zaproszona :DD
Podezre Ci kilka :D

Ania Włodarczyk vel Truskawka pisze...

Ale śliczne :)

grazyna pisze...

Proste, smaczne i jakie efektowne!

Agata Chmielewska (Kurczak) pisze...

mniam mniam, fajna przekąska

kasiac pisze...

Pięknie to wygląda:)

emma001 pisze...

jak wegetarianskie szaszłyki ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin