środa, 10 czerwca 2009

kraby w grejfriutowych miseczkach

Krabowe surimi mające z krabami niewiele wspólnego... podobno;) potraktowałam raz jeszcze, serwując tym razem w miseczkach grejfruitowych wyściełanych karbowaną sałatą. Wygodnie im być musiało w tych łóżeczkach, niestety niezbyt długo...;)

Przepis:

  • 2 grejfriuty
  • 125 g surimi
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki majonezu - Kielecki oczywiście!

Grejfruity sparzyć,przekroić na pół i delikatnie wydrążyć, usunąć białe błonki z powstałych miseczek. Miąższ  grejfruitowy, rodzynki i majonez wymieszać.

Miseczki wyłożyć karbowaną sałatą i na nią nakładać owocowo-krabową sałatkę. Przed podaniem solidnie schłodzić.

Smaczne, proste i sexownie ociekające powstałym sosem;)

5 komentarzy:

szarlotek pisze...

Ale to musiało być odświeżające!Bardzo mi się podoba to połączenie i zapewne niedługo wypróbuję:)

Gosia pisze...

swietny przepisik :))

magda k. pisze...

takie energetyczne to danie tak mi się wydaje :) zapisuje bo kuszące :)

Ewelina Majdak pisze...

A przeciez Ciebie mialo nie byc :)
:)))))
Podobamisie! BArdzo!

Anonimowy pisze...

abo mnie nie ma...
Pozdrawiam z Wisly
Mafilka

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin